Ostale storitve

Storitve

Cenik storitev

Vabimo vas na pogovor in pregled, po katerem bomo skupaj lažje ugodili vašim potrebam in željam.

Razložili vam bomo postopek dela in določili ceno storitev.

Prenesi cenik storitev

Bruksistična opornica proti škripanju-  bruksizem je škrtanje in/ali škripanje stalnega (lahko pa tudi mlečnega ali menjalnega) zobovja med nefunkcionalnimi gibi spodnje čeljusti. Najpogosteje se pojavlja v spanju kot spalna motnja. Je posledica neugodja in pogost sopojav pri prebolevanju različnih bolezni in okužb. Najbolj značilni klinični znaki obrabe zob so prekomerna obraba griznih robov sekalcev in podočnikov.*

Posledice korničnega bruksizma pa niso zgolj estetske narave (obrabljene skrajšane zobne krone , dajejo vtis starejšega videza obraza), ampak pogosto tudi funkcionalne (bolečine v mišicah obraza, pokanje čeljustnega sklepa, glavoboli…)

Bruksistična opornica proti škripanju je narejena natanko po odtisu vaših zob in tako med spanjem ščiti vase zobe pred prekomerno obrabo in njenimi posledicami.

*povzeto po članku Rener-Sitar K., Marion L. Bruksizem pri otrocih in mladostnikih. Zobozdrav. Vest. 2005; 60: 199- 209

Šporni ščitnik za zobe- ponujamo vam individualno izdelavo šprtnega ščitnika uveljavljenega proizvajalca Erkodent- Playsafe. Tako oblikovan ščitnik vas varuje pred udarci od spredaj in od spodaj (v brado), ko s spodnjimi zobmi močno udarimo ob zgornje. Prednost tako izdelanega ščitnika je material in prileganje, ki omogoča ublažitev in enakomeren prenos sil udarca na vse strukture in ne samo točkovno (na posamezen zob).

Takšni ščitniki so dokazano bolj učinkoviti od konfekcijskih, ki se jih samo segreje in oblikuje direktno v ustih ( ne omogočajo optimalne zaščite, saj se ne prilegajo zobem in se med šprtom premikajo)

Zobni nakit (kristalček)- Če si želite svoj nasmeh dodatno polepšati je ena od možnosti zobni nakit. Kristalček se s profesionalnimi materiali, neboleče  nalepi na zob tako, da se ga ne poškoduje in po želji odstrani brez vidnih posledic ali poškodb zoba.

 

Imate vprašanje, se želite naročiti? Pišite nam.